Circulair bezemen

In 2030 is circulair de maatstaf. Dat is een van de ambities van de gemeente Rotterdam. Zo ontstond de circulaire bezem na onderzoek naar het effect op het klimaat van verschillende soorten bezems en het gebruik ervan.

Nu worden jaarlijks ruim 18.000 bezems van de afvalhoop gered; gaan ze vier keer langer mee door het gebruik van water; en worden ze opnieuw ingezet in bijvoorbeeld heggen.

Circulair als uitdaging en inspiratie Een van de ambities van de gemeente Rotterdam is om in 2030 volledig circulair te zijn. Dat betekent dat producten en grondstoffen voor zo min mogelijk afvalstoffen zorgen en dat van afval nieuwe producten worden geproduceerd. Dat vraagt een andere manier van denken en een andere manier van kijken naar de stad. Ook de gemeente kijkt met een circulaire bril naar de stad.

Johan Bunk, praktijkopleider bij de Bedrijfsschool, nam de uitdaging aan om de ruim 18.000 bezems die jaarlijks worden weggegooid en verbrand een nieuw leven te geven. Met zijn initiatief draagt hij bij aan de Rotterdamse kernwaarden voor assetmanagement ‘weerbaarheid’, ‘milieu en gezondheid’ en ‘imago’. 

Document

Bekijk hier het hele factsheet

No data found
Scroll naar boven