Rotterdam gaat druktemeter testen

Rotterdam gaat de komende maanden uitgebreid testen met de druktemeter SpotR. Hiermee kunnen bewoners en bezoekers live zien hoe rustig of druk het is op openbare plekken in en rond de stad. De informatie van SpotR ververst ieder kwartier.

De gemeente hoopt dat met de app SpotR Rotterdammers en bezoekers ondanks de huidige afstandsmaatregelen op een veilige manier kunnen winkelen, een terrasje kunnen pakken of boodschappen kunnen doen. SpotR is daarmee een belangrijk hulpmiddel om het gewone leven en de Rotterdamse economie zo veel mogelijk draaiende te houden.
 

Uitgebreid testen

De komende maanden test de gemeente samen met een groep eerste gebruikers de testversie van SpotR. Met hen werkt de gemeente aan verbeteringen en uitbreidingen van functionaliteiten. Dit najaar kunnen Rotterdammers en bezoekers van de stad naast de webapp ook de SpotR-app gebruiken. Deze kunnen zij downloaden in de app stores.

Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die een druktemeter lanceert op basis van objectieve real-time data. De privacy van gebruikers is gewaarborgd doordat er geen persoonsgegevens worden opgeslagen. De gebruikte data die tonen hoe druk het is, zijn op geen enkele manier te herleiden tot specifieke personen.
 
De app is niet alleen relevant tijdens de coronacrisis, maar kan ook ver na corona inzicht geven in de drukte op specifieke plekken tijdens bijvoorbeeld festivals en evenementen, of toeristen helpen hun uitjes in de stad zo makkelijk mogelijk te plannen.

Scroll naar boven