De stad als transitiegebied

Wageningen University & Research (WUR) werkt aan het opzetten van een opleiding en wetenschappelijk onderzoek Managing Public Space.

Dit is nodig omdat de samenleving steeds complexer wordt en grote maatschappelijke onderwerpen afkomen op het beheer van de openbare ruimte. Wiebe Oosterhoff, als Strategisch Adviseur Stadsbeheer bij Gemeente Rotterdam, was daarom recentelijk uitgenodigd om een presentatie te houden voor het bestuur van de Stichting Management Public Space en de diverse commissies.

Zijn inspirerende verhaal beschrijft in vogelvlucht de transities die op ons afkomen, de nieuwe rollen die de beheerder van de openbare ruimte moet gaan vervullen, de noodzaak om meer integraal te werken en verder vooruit te plannen, en samen te werken met stedelijke ontwikkeling. De opleiding en onderzoeken van Managing Public Space gaan ons helpen om op deze toekomst voorbereid te zijn. Bijgevoegde Infographic geeft een korte samenvatting van zijn verhaal. Wil je meer weten? De gehele presentatie van Wiebe Oosterhoff vind je hier 


Klik op de afbeelding voor een PDF

Scroll naar boven