Bijeenkomst: kwaliteitsinspectie door videoherkenning en laserdetectie

Er wordt heel wat geïnspecteerd in de openbare ruimte: beeldkwaliteit, weginspecties, objectinventarisatie, schouw en ga zo maar door.

Inschrijven voor de bijeenkomst kan via deze pagina

Nieuwe technieken maken het mogelijk om informatie geautomatiseerd te verzamelen via videobeelden en laserdetectie.

De gemeente Utrecht en enkele andere koplopergemeenten voeren pilots uit om in de praktijk te testen hoe je geautomatiseerd data kunt inwinnen en algoritmes te ontwikkelen om deze data te analyseren voor het voorspellen van onderhoud. Via dit filmpje van gemeente Amsterdam krijg je meteen een indruk van de nieuwe mogelijkheden via videocamera’s op veegwagens. Deze gemeenten zijn overtuigd van de mogelijkheden die deze nieuwe technieken kunnen bieden. Graag vertelt gemeente Utrecht over deze pilots, de toekomstvisie en het belang dat meer gemeenten aansluiten om slimme algoritmes te verzinnen.
 
Cyclomedia is een bedrijf dat zich al vele jaren heeft gespecialiseerd in het geautomatiseerd inwinnen van gegevens over de openbare ruimte via videobeelden en laserdetectie (LiDAR-scanners). ). Bas Brouwer demonstreert de nieuwste technieken.

Laserdetectie kan gebruikt worden voor het inventariseren van objecten (conform IMBOR), maar ook voor (beeld)kwaliteitsinspectie. Jeroen Verhoeff van adviesbureau Arcadis laat zien hoe ook weginspecties voor bijvoorbeeld spoor- en scheurvorming uitgevoerd worden met LiDAR. De resultaten leveren meer gedetailleerde informatie op dan een traditionele weginspectie, wat tot gevolg heeft dat de CROW-wegbeheersystematiek hier nog niet mee kan rekenen.

┬ę Copyright 2021 iAMPro - Privacy statement - Cookie statement - Disclaimer - Voorwaarden - Beheer door
Scroll naar boven